18.díl a 19.díl

15.07.2012 22:06

Z ohnivé místnosti vyběhnou dívky a poté zakašlaná Viktorie, která to zainprovizovala jako záchranu. Hurrem se neudrží na uzdě, což je pro ni osudová chyba. Obviní z činu Mustafu, který by svému bratru nikdy v životě neublížil. Hurremino obviňovaní zastaví sultán, který ji přede všemi poníží. Nehodlá poslouchat Hurrem, překračujíc už všechny meze a pošle ji zpět do její komnaty.

Viktorie se zdá být oblíbená, Valide si z ní chce udělat svou vlastní, osobní služebnou až se uzdraví, zatímco se Hurrem propadne v sultánově lásce. Pokárá ji a poníží a jediné štěstí je, že u toho není Mahidevran, jak ta by se smála. No, zdá se, že tentokrát si Hurrem vymění s Mahidevran roli, a žena, o kterou sultán ztrácí zájem, je Hurrem. I Mahidevran se do ní pustí a hned udělá nějaké škodolibé věci, které Hurrem velmi raní. Navíc, když mu pošle dopis, ve kterém se snaží vylíčit svou chybu a lásku, odmítne ji a chce jen Mehmeda. Naivní Hurrem se myslela, že sultán bude toužit po ní, ale zdá se, že ji už nemiluje. A když odjíždí na válečnou výpravu, tentokrát se i s Mahidevran rozloučí ale na Hurrem se ani nepodívá, což je pro škodolibou Mahidevran velké potěšení.

Hurremino těhotenstcí pokročilo a je zoufalá, neboť nemá žádné zprávy o svém milovaném, s čímž se svěří Nigar kalfě. No kdyby věděla, že se sultánova loď potápí, jístě by se zhroutila, neboť není jasné, zda sultán s Ibrahimem a armádou přežijí útok na jejich loď.

Loď byla sestřelena a Hátidže i Hurrem pociťují zvláštní úzkost, jako kdyby tušili co se stalo. Zanedlouho se to však dozví a tentokrát úzkost a strach cítí celý palác a hlavně sultánovy nejbližší ženy. Valide i Mahidevran se málem zhroutí, ale Hurrem, která se to dozví od Sumbula, tomu odmítá uvěřit a nedokáže se zbavit myšlenek, ve kterých myslí jen a jen na sultána.  A tentokrát se neovládne a rozbije zrcadlo. Avšak se snaží Hátidže, Mahidevran i Gulfem namluvit, že určitě žije a sama se snaží tomu uvěřit, dokud sultánkám vyčerpaná nesesune k nohám. Hurrem začala krvácet a zdá se, že Hurrem potratí, což Mahidevran nesmírně těší. No, nakonec se uzdraví a její dítě bude v pořádku, když se dozví, že sultán přežil a znovu se hrdině vydává do boje.

Pohár trpělivosti přetekl otrokyním z hárému a tentokrát Hurrem nenávidí a Ayše se chopí slova. Nečeká však, že ji ostře pokárá Nigar kalfa, ale k její smůle se to donese k uším Mahidevran. Mahidevran dá Nigar kalfě pocítit její hněv a pokusí se jí vysvětlit, kdo je její opravdová paní.

Mezitím, když se ženy z rodiny sejdou do komnaty Valide, na Hurrem přijdou porodní bolesti. Nejen ona ale brzy zažije krušné chvíle. Na sultána má být spáchán atentát!