24.díl a 25.díl

22.07.2012 16:47

Hurrem je v ohnivém plameni vzteku a žárlivosti a ani ubohý Sumbul, který za nic nemůže, nedokáže běsnící dračici zastavit. Hurrem obviní Ibrahima, který sice za nic nemůže, ale z Hurreminé smůly a Mahidevranině noci se sultánem má ohromnou radost. No, tentokrát má nic netušící Hurrem štěstí, poněvadž asi největší hrozba, že by Mahidevran měla dalšího syna, je zažehnána, když sultán noc s Mahidevran jednorázně odmítne a nechá ji celou noc proplakat. A Hurrem ve svém vzteklem rozpoložení shodí stůl s jídlem a probudí své dítě. Která z nich se má asi hůř.....

Sultán místo toho, aby byl s Mahidevran, probírá Ibrahimův odchod do jeho rodné krajiny, neboť mu to slíbil a ač nerad, měl by svému slovu dostát a jedině Ibrahim ví, jak moc jeho odchod raní Hátidže, ale on se chce se svou rodinou vidět.

Mahidevran si nehodlá přiznat porážku, a tak před děvčaty předstírá, že prožila noc se sultánem, jako jeho řádná manželka a Hurrem si chce naklonit Valide. Poví jí o tajemství Ibrahima s Hátidže. Valide i sultán se Hátidže straní a nepřijímají ji. O její zakázané lásce se dozvědět raději ani neměli a všechno je to chyba Hurrem.

O týden později se jako před týdnem obě ženy obracejí k sultánovi. Hurrem touží po společné noci, ale i tentokrát se tam dostane Mahidevran a Sumbul jí to osobně řekne. No, ale noc nedopadne jinak, než minulý týden. Pro Ibrahima je však jeho den šťastný, neboť opět vidí svou rodinu. Svého otce a dvojče Nica, který je naprosto totožný jako on. Avšak jeho keriéra není tak honosná jako Ibrahimova, a tak Ibrahim, aby svého bratra tolik neranil, zatají svému otci, že je velkovezír,ale jinak jim vše o svém životě poví.

Hurrem se dozví o Mahidevranině pozvání a Sumbulovi pořádně vytmaví den, stejně tak, jak se o to snažila Ayše. Bohužel byla tentokrát hádka s Ayše mnohem ostřejší, než kdy byla s Mahidevran. Tentokrát totiž Hurrem hrozila smrtí a zdá se, že se jí smůla lepí na paty. Sádika totiž svou spolubydlící, která ji načapá při předávání vzkazu pro krále Ludvíka, zabije a moc dobře ví, kdo bude obviněn.

Valide se na Hurrem hrozně nahněvá a bere jí jako jasnou vražedkyni, a zdá se, že i sultán Hurrem nevěří.....