26.díl a 27.díl

22.07.2012 17:09

Hurremin osud je zpečetěný. Sultán jí nedůvěřuje a zavrhne ji. Chce ji nechat poslat pryč z paláce a už je mu naprosto lhostejná. Valide má vykonat její trest a vypadá to, že jí to poměrně těší, zbavit se ženy, která zničila život Mahidevran, kterou Valide tolik má ráda a ochraňuje ji. Hurrem se zhroutí, nesmí být se svými dětmi a to jí ničí nejvíce. A není jediná, tkerá trpí sultánovým trestem. Hátidže si vyžádá se sultánem audienci a tentokrát chce pouze, aby Ibrahim žil. No, čeká ji největší překvapení v jejím životě, smí se za Ibrahima provdat a ze vzrušení omdlí...

Hurrem je zoufalá, její situace je pro ni bezútěšná a ona se musí odstěhovat pryč, do starého paláce. Pryč od svého syna, což ale zatím neví. Nabídne odměnu svým blízkým a jediný, kdo zůstane stát po jejím boku je Gylnyhal. Mahidevran je štěstím bez sebe a vychutnává si Hurreminu porážku, jako nikdo jiný. Hurrem je zoufalá a žádá o pomoc i pravého vraha, Sádiku, která jistě o Ayše něco ví. Dokonce požádá o pomoc i Hátidže, ta se zdá jí věří a pokládá za svou přítelkyni. Řekne jí, že pravda jistě vyjde najevo a jestli je opravdu nevinná, tak se brzy vrátí a pokusí se jí alespoň trochu pomoc, tak jak to bdue v jejích silách. Mahidevran se o jejím pokusu dozví a okamžitě to Hátidže rozmlouvá. Mahidevran ale zamrazí, když jí Hátidže řekne, že pro ni, jsou obě rovnovenné a dívá se na ně stejně.

Nikdo by to asi nečekal, ale o Hurremině nevině nepochybuje ani Ibrahim se Sumbulem. Oba tuší, že Hurrem za nic nemůže, ale raději se ještě pustí do pátrání po vrahovi, než to bude úplně jisté. Zaskočí ho, když k němu přijde rozesmutnělá Hurrem, že chce jeho pomoc. Je ochotná před ním padnout na kolena, jenom proto, aby nemusela odejít od svého milovaného muže a svého syna. Ale Ibrahim je neoblomný a nechá ji vyvést, je lepší když Hurrem odejde. S ní soucítí i Gylnyhal, kterás e rozhodne odejít s ní a nenechat ji samotnou. Esma, která se stará o její dcerku a ostatní děvčata, kterých se jí zželelo a jedné, tkerá viděla vraždu a sice neví kdo je vrah, ale Hurrem to rozhodně není. Sultán se s ní nerozloučil, odjel, aby neviděl, jak matka jeho dětí, žena jeho života odchází pryč do vyhnanství. Hátidže se nad Hurrem slituje a slíbí jí pomoc, že se postará o její dítě, tkeré zůstane v paláci, o malého Mehmeda.

Mezitím se v Konstantinopoli objevuje Leo. Hurremin bývalý snoubenec, který ale vůbec nemá tušení, že jeho milovaná již patří jinému muži a porodila mu i děti.

Hurrem je zoufalá a neustále se souží. Napíše list Sulejmanovi, který je také velmi smutný. Nedokáže na ni zapomenout a neustále na ni myslí. Její dopis ho zasáhne tak silně, že Ibrahim si uvědomí, že takhle se sultán brzy usouží. K jeho dobru zajde za Hurrem a řekne jí, že jí vezme zpět, ale něco pro něj musí udělat.