30.díl a 31.díl

22.07.2012 22:19

Sultán se chystá svést Sádika, zatímco ona ho chce zabít a už už by si vytáhla dýku, kdyby se neozval Mahidevranin křik. Mehmed se natáhl po bílém leknínu a spadl do jezírka, aniž by ho někdo hlídal. Zděšená Mahidevran se svými služkami se mu vydala na pomoc a naštěstí Mehmeda vytáhla včas. Strach zachvátil i Mustafu a sultána, který Mahidevran za záchranu poděkoval, no Hurrem zatím o ničem neví. Ani o tom, že Sádika byla u sultána.

Když do paláce přijedou všechny tři sultánky, stále ještě vyděšená Daye hatun jim sděli co se odehrálo. Nejvíce to zasáhne Hurrem, ale ještě víc ji překvapí, že jejího syna zachránila Mahidevran. Poněvadž nechce budeit rozruch a další hádky, pokorně Mahidevran poděkuje, ačkoli je stále nahněvaná. S Gylnyhal si všechno proberou, ale stále se Hurrem nedokáže vzpamatovat z toho, že její dítě zachránila její největší sokyně a že Mehmed spadl do jezírka, i když se mu nic nestalo. Navíc se Hurrem snaží být jedinou ženou sultána a nehodlá se o něj dělit, což vystraší Gylnyhal, tkerá enchce, aby si Hurrem zase dělala problém. Hurreminu celkem špatnou náladu ještě zhorší Nigar kalfa, neboť jí řekne o Sádice, i když by neměla. Hurrem už začíná spřádat plány na to, aby se jí zbavila, ale aby to udělala nenápadně, chytře a bez násilí. Taky jí začíná docházet, že to, co si myslela u Valide, že si ji oblíbila,  byla jen zástěrka k sultánově halvetu se Sádikou.

Mahidevran se trápí kvůli Sádice, ale Valide ji vysvětlí, proč to musela udělat. Aby se Hurrem naučila respektovat ostatní ženy ze sultánova harému. Hátidže se svým způsem také trochu trápí. Gulfem jí opustí, až se přestěhuje do nového paláce, a tak si užívají své chvíle, dokud jsou spolu. Hátidže si s sebou musí vzít nějaké služebné a toho vypočítavá Hurrem umí náležitě využít. Vzpomene si na Sádiku a ihned ji navrhne jako ideální služebnou pro Hátidže a zdá se, že její plán se brzy naplní. Hátidže brzy požádá Valide o Sádiku a i když to Valide mrzí i kvůli jejímu plánu, souhlasí pro dobro své dcery. Sádika však není šťastná, její poslání se nemůže vyplnit, dokud nebude opět na halvetu se sultánem, ale když má teď odejít...

Leo stále myslí na svou snoubenku Alexandru, kterou už několik let hledá a nedokáže na ni přestat myslet ani když maluje palác Ibrahima. Jeho přítel Matrakci brzy zjistí co smutného Lea tak trápí, že je to smuntá, nenaplněná láska.

Když se v harému s děvčaty ocitnou společně Gylšach s Gylnyhal. obě dvě ochotny chránit svoje paní, Gylšach podotkne proti Hurrem jedovou poznámku, prý je její paní Mahidevran těhotná, což udělá úsměv na pár tvářích, ale Gylnyhal to naprosto vyhodí z rovnováhy. Vyděšená Hurrem tomu nechce uvěřit, ale ostatní ženy ze sultánovy rodiny jsou očividně šťastné. Mahidevran i Gylšach si uvědomí, jaká to byla chyba, že hloupá a klebetivá Gylšach to ihned roznesla po celém paláci a harému. Mahidevran o svém těhotenství pochybuje, no nejen to. Je si jistá, že těhotná není, neboť ji sultán nechal po všechny čtvrtky spát samotnou.

Sádika je málem znásilněná, kvůli jejímu dopisování s králem Ludvíkem. Když předává zprávy jednomu agovi, který je jí okouzlen, chce jí zatlačit do chodby, kde ho ale zraní dýkou a křikem přivolá Sumbula i stráže. O jeho osud je postaráno v žaláři, ona zůstala přes noc s Nigar kalfou v její komnatě.

Hurrem je stále nervóznější a nervóznějšé, bojí se, že bludy o Mahidevran jsou pravdivé, a tak brzo vzbudí Gylnyhal, aby šla na výzvědy k Mahidevran, které dělají prohlídku. Pro všechny je výsledek překvapením. Není těhotná, akorát Mahidevan několikrát probodne svým pohledem Gylšach, která všechno zkazila. Zatímco Gylnyhal potěší rozradostněnou Hurrem. Ta se vydá do Mahidevraniné komnaty a pogratuluje jí k dalšímu dítěti a dělá, že o ničem neví. Ví jak to Mahidevran raní a dělá jí to radost se jí pomstít.

Leo, zdá se, se dostává blíž k Alexandře, když ho Ibrahim navrhne jako malíře pro sultána a jeho obraz. CHce si ho totiž nechat vystavit v jeho vlastním paláci a Leo je velmi nadáný.

Hurrem si vychutnává ráno snídani s výbornou náladou a nestukečně velkou chutí do jídla. Plné talíře, poháry a Hurrem stále nemá dost. Nigar i Gylnyhal jsou jako opařené, když spatří plný stůl jenom pro Hurrem. Nigar si neodpustí poznámku a podotkne, že Hurrem jí hodně, jako když byla těhotná, což samozřejmě Hurrem vnukne myšlenku a nápad. Ihned se chce nechat prohlédnout stejně jako Mahidevran. Gylnyhal ani Nigar tomu moc nevěří, ale raději mlčí. A udělaly dobře, Hurrem se ve šťastném dni dozví, že opravdu je těhotná a čeká své třetí dítě. Ihned to řekne Valide, se kterou je i Hátidže, také se usmívající a Mahidevran, zděšená, že je její sokyně opět těhotná s jejím mužem. Nenechá se uchlácholit ani NIgar kalfou a od své věrné služebné Gylšach dostane návrh. Nechce už vidět svou paní plakat a s radostí Hurrem zabije, aby měli všichni pokoj.

Sultán, jenž sedí venku a nechává se malovat Leem, je překvapem návštěvou Hátidže, která přišla za Ibrahimem, a Hurrem, která se mu hodlá sdělit tu novinu o jejích třetím dítěti, avšak netuší, kdo je ten malíř.....