32.díl a 33.díl

23.07.2012 16:40

Gylšach v očích hoří plamen pomsty a dožaduje se povolení zabít Hurrem. Jak ráda by Mahidevran přijala tento návrh. Neboť však je Hurreminou největší sokyní, nenáviděnou nepřítelkyní a několikrát už se jí pokusila zabít, ví, že by byla první podezřelá a ztratila tak u sultána poslední známky náklonosti a ochrana Valide by byla jistě už k ničemu a nic by nezabránilo, aby ji poslali do vyhnanství. Mahidevran tvrdě  její návrh odmítne a zakáže provést něco takového, co by ji ohrozilo.

Leo zaslechne hlas mladé ženy, který je mu velmi povědomý a právě sděluje sultánovi, že s ním čeká dítě. I přes zákaz otáčet se v přítomnosti žen ze sultánovy rodiny se obrátí k ženě, jenž mluví se sultánem a tam uzří svou vlastní snoubenku v náručí jiného muže a navíc ona už čeká dítě a ani není jeho. Když odejde Hurrem se sultánem a Ibrahim se podezřívavě zeptá Lea jestli je v pořádku, neboť se stále nevzpamatoval z šoku, Matrkci Leovi sdělí, že ty ženy co přišly byly Hátidže sultan, budoucí manželka Ibrahima paši a Hurrem sultan. Žena, jež dala říši už dvě děti a teď čeká její třetí dítě, což Leem úplně otřese.

Oslava Hátidžiných zásnub je v plném proudu a všichni obyvatelé ve městě se veselí z velkolepých průvodů, peněz a jídla, i když někteří jsou proti rozhazování peněz z výpravy. Celý harém oslavuje zásnuby na oslavě s děvčaty a ženami od sultána. Všichni mají rty jen pro úsměv. Hlavně Hurrem, jenž je těhotná a má radost, že i Hátidže je konečně šťastná a Hátidže, neboť se právě vdává za milovaného muže. Jedině Mahidevran se nedokáže usmát, když její sokyně čeká další dítě a naparuje se vedle Hátidže. Jakmile přijde svatební den a všechny sultánky se vydají společně s Hátidže na oslavu ve městě, brzy všem dojde, že jediná Hurrem chybí. Nikdo ale nemá tušení, kde se právě nachází, proto nechá Valide vyslat Daye na výzvědy. Mustafa, který je již větší a vyrostl, postrádá Mehmeda a sultán pošle na výzvědy Sumbula. Oba odnesou svým nadřízeným zprávu o Hurremině porodu a již celý palác čeká na výledek, zda se narodí děvče nebo chlapec. Naštěstí porod proběhne poměrně hladce a na svět přijde další, krásný malý princ.

Zatímco z Hurrem nervozita opadla a ona už může v rukou držet svého druhého syna, Hátidže nervózně posedává na svém loži, které má tuto první noc sdílet s Ibrahimem a poslední s kým je, je Gulfem. Té je vděčný i Ibrahim a za vše jí poděkuje, poté jde k Hátidže a oba se chystají po svém boku strávit první manželskou noc...

Mahidevran i Valide se sejdou u Hurrem a sultán pojmenuje svého třetího syna Selim. Mahidevran mu daruje amulet, jenž ho má chránit před vší zlobou a ochraňovat ho.

Hátidže se své noci velmi obává a ovládá jí strach. Dokud jí ovšem Ibrahim nepolíbí a oba se nechají oddat svým vášním. Další den jde Hátidže za svou nejlepší přítelkyní Hurrem a Selimem. Udivuje se nad amuletem od Mahidevran a bere to jako jasný smír mezi oběma sultánovými milenkami. Hurrem to však bere jako ještě větší válku. Byla by radši, kdyby si ten amulet odnesla a nevrátila se s ním. Z její nálady ji ale vytrhne sultánův návrh, aby s ním jela pryč, odjedou spolu někam do přirody. Valide s Hátidže a Mahidevran se velmi podiví a s malým zděšením přihlížejí, jak se sultánova láska k Hurrem nanovo posiluje. Hurrem dostane jako dar z lásky pár krásných ptáčků, kteří jsou stejně zamilovaní jako Hurrem se sultánem a stráví s ním noc venku pod altánem mimo palác, z čehož je Mahdievram vyvedená z míry. Už ani nedoufá, že se další den vrátí, ale poněvadž jsou oba pozvání s Mahidevran, Gulfem a Valide na večeři v Ibrahimově paláci, věří, že určitě přijedou také.

Když Valide s Mahidevran a Gulfem přijedou, Valide se zdá velmi nespokojená s vzhledem hodovní síně. Nemá ráda takové stoly ani Ibrahimův styl a této situace se zastane Gulfem, když řekne, že se jí tento styl velmi líbí. Když tu náhle přijede sultán s Hurrem. Leo doufá, že se s ní uvidí.

Sádika již nemá po kom doručovat dopisy, když prvního posla popravili. Rozhodne se tedy zneužít Matrakciho citů a požádá ho, zda by mohl odevzdat jeden dopis kapitánovi z přístavu, jenž ho poté doručí králi Ludvíkovi, o čemž ale zatím Matrakci neví a s úsměvem, že ho Sádia žáda o něco a potřebuje pomoc dostane polibek na tvář.

Valide se zdá nesvá a nespokojená a ani malby na stěnách se jí zrovna nezamlouvají. Sultán je ovšem velmi spokojený a nechá si azvolat malíře, jenž to všechno udělal a tím je Leo. Hurrem se nic netušíc podívá malíři do očí, když tu náhle se jí zastaví svět a ona pohlíží do očí svého snoubence...