34.díl a 35.díl

24.07.2012 13:36

Zděšená a vystrašená Hurrem se dívá v šoku na Lea. Nedokáže pochopit jakto, že ještě, žije, neboť si myslela, že umřel. Z velkého nepříjemného překvapení a hrozně rozkašle, až se málem rozplaká. Omluví se a odejde do jedné z komnat, kde si znovu vzpomene na to, jak ji odvedli z vesnice. Tentokrát se už neudrží a právě přicházející Hátidže se zhroutí k nohám. V pláči to svede na to, že je po porodu příliš přecitlivělá, má strach ze všeho zlého, že ji sultán opustí a ten záchvat přišel z nenadání. Rozhovor skončí, když se ve dveřích objeví Mahidevran a s Hátidže se vydají zpět k večeři, kde už všichni netrpělivě na Hurrem čekají. Tam ji ale čeká další nepříjemné překvapení. Nejenže ji Leo působí takovou bolest, ale musí se s ním vídat ještě častěji, neboť si sultán přeje, aby jeho a Hurrem nakreslil, což nepříjemně zasáhne Mahidevran a částečně překvapí Valide. Hurrem se trápí, i když chtěla aby se se sultánem nechali namalovat netušila, že ten malíř je Leo a neustále ji od té doby trápí noční můry. I před Gylnyhal se snaží skrýt skutečnost a namlouvá jí některé lži.

Sádičin dopis se již dostal ke kaptitánovi, který ho má doručit ke králi Ludvíkovi. A Sádika není jediná, která osnuje plány proti Osmanské říši. Ahmed paša, jenž se měl vydat do Egypta, aby v něm zastupoval sultána Sulejmana, se vyhlásil sultánem v Egyptě a nechal razit své vlastní peníze se svým vlastním portrétem, čímž zradil Osmanskou říši.

Mahidevran se děsí. Její sokyně bude malovaná a ona může jenom přihlížet, jak jejich láska roste. Pomstychtivá Gylšach však navrhne plán, který by Hurrem nedal spát a ještě dlouho by jí vrtal hlavou. Hátidže měla krásnou komnatu s terasou a výhledem přesně na sultána. Kdyby si to zabrala Mahidevran, jistě by Hurrem zezelenala závistí. Ještě že Mahidevran odešla k Valide, než se Hurrem snažila promluvit s Leem, jistě by si totiž něčeho všimla, a i když si Hurrem myslela, že ji nikdo nevidí či neslyší, Nigar kalfa si všimne a to hned začne vrtat hlavou.

Nepozorný Sumbul se začne nahlas vybavovat s Nigar kalfou o přípravách na novou Mahidevraninu komnatu. Hurrem schovaná za rohem si všechno vyslechne a opět nepozorovaně odejde. Ne však do své komnaty, ale za sultánem. Na terase při společné chvilce mu sděluje, že by ráda další komnatu. Jsou tam ona, Selim, Myhrimach, Mehmed a služebné a už se jí to zdá malé. Sultán může jen souhlasit, ale nad Hurreminým nápadem, že Hátidžina komnata s terasou by jí vyhovovala ve všech směrech, se musí teprve zamyslet. Co by ale pro svou nejmilovanější milenku neudělal. Ihned ráno sdělí novinu Sumbulovi. Jeho reakce je překvapivá a namítné pár poznámek, čomž rozzlobí sultána. Další návštěva je pro sultána také nepříjemná, ale to ještě víc než předtím. Doslechne se totiž, jak se daří Ahmedovi pašovi v Egyptě, a že janičáři chtějí další vojenskou výpravu.

Ráno není kdovíjak příjemné ani pro obě sultánovy milenky. Hurrem má špatnou náladu kvůli té komnatě, zatímco Mahidevran má velmi dobrou. Nálady si ale prohodí, když se Hurrem dozví, že komnata připadne jenom jí a pěkně nechá svou pomstu Mahidevran vychutnat.

Hurrem se opět střetává s Leem a ani tentokrát to nenechá beze slova. Opět si spolu nenápadně prohodí pár slov a domluví si schůzku v Ibrahimově paláci. Ibrahim má totiž rozkaz vydat se do Egypta a potrestat Ahmeda pašu za jeho činy proti říši. Mezitím, co se Hátidže snaží překonat svůj smutek z budoucího odloučení, Hurrem si vychutnává svou terasu a provokuje sultána přitažlivými pohledy. Hátidže se svěří Gulfem, její nejlepší přítelkyni a v rozhovoru jí omdlí do náruče. Gulfem se pokusí přivolat lékařku a Sádiku, aby zjistili, co se sultánce stalo. Naštěstí se stalo to, co nejlepšího se stát mohlo. Valide je štěstím bez sebe, když se dozví, že je její dcera těhotná. Ibrahim se také endokáže vzpamatovat a z radosti by se mu ani odjet nechtělo.

Gylšach se s povolením od Mahidevran pokusí uškrtit Nigar kalfu a zdá se, že Hurrem nemá rád už ani Mahidevranin syn Mustafa. Hurrem, nic netušíc co se děje s Nigar, je právě v paláci Ibrahima a střetne se s Leem. Leo, obšťastněný, že je ona po dlouhé době sama s ním, z ní nedokáže spustit oči. Hurrem mu ale sdělí, že spolu už nikdy nebudou moci být. Ona je k tomu místu už připoutaná a ani nechce odejít. Zamilovala se do největšího muže v celé zemi a už mu porodila tři děti. K jejich smůle nejsou sami a za dveřmi stojí zrádná Sádika.