Autor: Mina Todorova - Nigar Kalfa

01.12.2012 21:56

Nigar Kalfa je služebnicí v paláci Topkapi. Ovládá ruštinu, jelikož její babička byla ruská. Je kalfou v harému, což znamená, že dohlíží na pořádku a výchovu děvčat. Je zamilovaná do Ibrahima Paschy. V paláci slouží hlavněHurrem sultan.

Služby pro Hůrrem

Nigar pomáhala Hůrrem sultán ještě od počátku děje. Když Alexandra přišla v harému, pořád křičela, nadávala všem a vycházela jediněse svoji nejlepší kamarádku Mariu, kterou pozdeji ztrátila taky. Byla to právěNigar kalfa, která ji přivedla k rozumu. Řekla ji, že pokud se bude chovát slušně a vzdělavat se, může se stát sultánovou oblíbenkyni. Měla právdu. Pozdeji si ji Hůrrem vzála do sluzeb spolu s Gůllem Agou. Právě oni mají velký podíl na smrt princezny Isabelly Fortuny, sokyni Hůrrem sultán. Nigar ji měla nakazit morem, ale v poslední chvíli svoji paní zradila a splnila příkaz velkovezíra, kterého milovala. On chtěl, aby princeznu otrávila. Kdyby se mu to povedlo, vina by spadla na jeho největší neprítelkyni, Hurrem, o které vsichni věděli, že Isabellu nesnasi. Jenže otrávené jídlo snědla Isabellina služebna Karmína a tím se Ibrahimův plán pokazil. Hurrem se však dozvěděla o Nigarine zrádě a nějakou dobu byla na ni hrozně naštvaná. Časem ji odpustila a Nigar získala zase místo po boku sultánky. Pak do paláce přišel malýř Leo, původem z Ruténie. Byl to bývalý snoubenec Alexandry, o kterém si myslela, ze byl zabit Tataři. Nigar kalfa se stála poslem mezi nimi- nosila Hůrrem psánička od Lea. Jednou ji Sůmbil Aga uviděl jak mluví s malírem a rekl to velkovezíru Ibrahimu Paschovi. Ten si Nigar zavolal a našel ten dopis. Bylo to v rustině a tak přinutil Nigar, aby mu to přečetla, poněvadž ona uměla rusky. Jakmile se dozvěděl o poměru sultánky a Lea, uvěznil malire a pozval Hůrrem na návštěvu do jeho paláce. Ibrahim Hůrrem nenáviděl a se všemi silami se ji snažil zničit. Řekl Leovi a sultánky, že jeden z nich muši sníst otravení lokum a zemřít. Nakonec se Leo objetoval pro svoji lásku. Tato událost velmi zranila Hůrrem, a poněvadž si myslela, že za vsechno může Nigar, která Ibrahimovi dála to psanicko, navždy ji vyhnala ze svých služeb.

Milostni pomer s Ibrahimem

Hatice sultán otěhotněla podruhé a pak Válide Sultán nařídila, aby Nigarodešla pomoct s jejím dítětem do paláce na Konském náměstí. Nigar Kalfa se nemohla postavit rozhodnutí Valide Sultan a tak musela odejít. Hatice porodila syna Mehmeda, kte se ale narodil přidušený. Jen díky zásahu Hürrem ho převedli k životu. Hatice si bohužel Mehmeda moc neužila, poněvadžzemřel několik dní po tom. Propadala šílenství, začali se jí zdát zlé sny a nařkla Nigar Kalfu že jí zabila syna, protože je zamilovaná do Ibrahima. Hatice si dokonce při koupeli podřezala žíly, ale Nigar ji zachranila. Pozdeji se z ni stáne hlavný kalfou. Mahidevran, která Nigar nenávidí, řekne Hatice, at se jí zbaví. Tím nemyslí aby jí vyhnala,chce jen, aby jí provdala. Hatice jí vybere Matrakçıho Nasuha a Nigar není moc nadšená. Pokusí se dokonce skočit z paláce Ibrahima, ten jí však zadrží a pořádně jí vynadá. V této době již Hatice je opět těhotná a porodí v den svatby Nigar. Ibrahim však Nigar miluje a tak řekne svého příteli Matrakçımu, kterému před roky zachránil život, že mu ještě něco dluží. Chce, aby se s Nigar rozvedl dřív, než ulehnou naspolečném loži. Smutný Matrakçı to udělá a nechá tam uplakanou Nigar samotnou. Ta tam dlouho sama nezůstane, příjde tam Ibrahim a řekne jí, že už patří jen jemu. Vyspí se spolu a Nigar je štestím na sedmém nebi. Hatice mezitím porodí Ibrahimovi dvojčata, dceru a syna Osmana. Ibrahim se s Nigar stále schází a dokonce jí koupí dům. Pozdeji se Nigar s Matrakçım rozvede. Hatice vysvetli, že se rozvedli proto, jelikož on chtěl dítě a ona nemohla otěhotnět. Válide Sultan, matka Hatice sultan má obavy, že Ibrahim její dceru podvádí a nechá ho sledovat. Zjistí kdo je ta žena a šokuje jí to. Nechá si zavolat Nigar Kalfu a vynadá jí .Dokonce jí i uhodí a když jí Nigar řekne aby se nad nima slitovala a sáhne si na břicho, Validese přitíží. Nigar nechá někam zavřít a jde to povědět svému synovi Sultanovi.Dřív než mu stihne cokoli říct, dostane infartkt. Všechno o Nigar a Ibrahmovi se pozdeji dozví i Hürrem Sultan, která tořekne Válide. Ta už jen leží a nemůže mluvit. Valide zemřeze strachu zešoku, kterého přinese tato zprava její dcery Hatice. Hatice se později od Hürrem dozvěděla o poměru Nigar s svého manžela a že Nigar čeká dítě. Setkáse s NIgar a ta tvrdí že díte čeká s Matrakçım, Hatice si zavolá Matrakçıho ten tvrí to samé.Hned jak vše poví Ibrahmovi, ten řekne Hatice pravdu, že to dítě je jeho. Hatice vězní Nigar dál u sebe, až do doby, než porodí. Je to velmi težký porod a Nigar upadne do bezvědomí. Nakonec se jí narodí zdravá holčička. Hatice ji odvede a postará se o ni, ale prikáže porodné baby, aby řekla Nigar, ze její dcera se udusila, jelikož měla omotanou pupni šnuru kolem krku. Po této zprávěse Nigar zhroutí a pokusí se o sebevraždě. Sluzebny ji uvidí a zachraní ji. Pozdeji se Nigarina dcerka dostáne do rukou Hůrrem Sultán, která ji chce využit proti Ibrahimovi.