Firuze zemře? Nebo opět přežije?

02.11.2012 12:57

Už několikrát jem psala o Firuze, že je sultánovou milenkou. A vy jistě víte, jaký vztah má Hürrem k takovým ženám. No dlouhou dobu nevěděla, že ta sokyně je právě Firuze, ale když se to dozvěděla, rozhodla se konat, co nejpřísněji a hlavně v utajení.

 Firuze je pravděpodobně horší než Isabella, s touhle sultán strávil nejmíň 7 nocí.

 

Nejdřív ji pořádně nahněvalo, že Firuze stále chodí za sultánem a jednoho večera, když tam Firuze byla, šel sultán za Hürrem (myslím, že ho zavolala, aby odvedla pozornost od Firuze). Hürremin služebník Rüstem se rozhodl Hürrem pomoci a dal Firuze do jídla jed.

 

 

 

 (otrávená Firuze)

 

Rüstem ji vzal do náruče a chystal se shodit ze sultánovy terasy, kam však za ním přišla Nigar kalfa a zabránila té vraždě. Hürrem si však myslela, že už má dávno po problémech, ale zanedlouho přišla do její komnaty opět Firuze.

 

 

 

Hürrem byla nervově už opravdu na dně, ale neztrácela naději, že se jednoho dne Firuze, která už poznala Hürreminu pravou tvář a nebála se použít jiný než ten nejslušnější slovník, zbaví a nejlépe už nadobro. Hürrem našla nový plán, vešla k Firuze do její komnaty pro favoritky a přikázala ji oběsit. Ještě předtím ale se zbavila ten večer všech, kdo by mohli Firuze zachránit.

 

 Firuze si sama musela nandat provaz kolem krku a Hürrem poté přihlížela, jak se dusí. Sice je Hürrem velice krutá, ale podle mě je stejná jako Mahidevran. Obě dvě nesnely sokyně, ale Hürrem se dokáže ze všeho vyhrabat.

 

(Mám ale nové důkazy, že Firuze přežije, no uvidíme)