Hatice sultan

19.06.2012 19:34

Hatice druhá a nejmladší dcera Ayse Hafsy sultan a je sestrou sultána Sulejmana. Byla dvakrát provdána. První manžel zemřel. S druhým se zasnoubila, ale ten onemocněl a druhé manželství měla s Ibrahimem pasou, do něhož se zamilovala ještě, když byl jen strážce komnat a jejich vztah nebyl povolený. Scházeli se spolu, ale kromě pár zamilovaných slov si vé city více opětovat nemohli. Nakonec se však z Ibrahima stal pasa a oba se mohli konečně vzít. Ibrahim Hatice velice miloval a byl přešťastný, když Hatice otěhotněla.

Hatice však své první dítě potratila a druhé zemřela nedlouho po narození. Velice dobře vycházela se sultánovou milenkou Hürrem, ale to jednou skončilo.

Hatice se nakonec narodili dvojčata, dcerka Huricihan a malý Osman, jehož pojmenoval samotný sultán. Haticino štěstí ale skončilo, když jí zemřela matka, a když se dozvěděla, že Ibrahim ji podvádí a navíc jeho milenka čeká nemanželské dítě. Hatice se s ním chtěla rozvést, ale stále ho moc miluje. Navíc se s Hürrem staly úhlavními nepřítelkyněmi.